mandag 19. mai 2008

Dagen etterpåEn trøtt og sliten Fie venter på pølsefrokost på Narvesen.

NÅ SKAL DU få en skikkelig fyllehistorie. Neida. Det blir bare en liten historie. Om fylla.

Plutselig satt jeg der, med hodet over toalettskåla og kastet opp magesekken min. Deretter sloknet jeg på sofaen, utkjørt, med Chaplo, Linn Hege og Birte rundt meg, tror jeg. Da jeg våknet igjen var jeg helt alene, i mørket, og skalv som en kattunge i vinterkulda, men så kom det en engel inn døra i sorte klær. Han støttet meg ned trappen og ut i en ventende bil og så sovnet jeg på senga til Tommy i totiden. Jeg husker ikke så mye akkurat nå.

Jo, det var syttende mai, jeg hadde vært dauforkjøla og sett Maria gå i russetoget tidligere på dagen. Utvik fikk en god klem. Tommy sto utenfor Narvesen og solgte gassballonger.

Aleksander feirer nasjonaldagen. Det var egentlig veldig pent vær, men det ser ikke slik ut.

Birte starter innflyttingsfesten med en brun banan.

Dagen etterpå satt jeg utenfor butikken sammen med en mann i sånn rullestol som er litt mer ut som en bil, og han sa: 
"Det er godt det bare er syttende mai én gang i året. Og jul, og påske og nyttårsaften."
Jeg sa: "Men det hadde vært fint med bursdag to ganger i året, da."
Han sa: "Hah! Nei, TENK så gammel jeg hadde vært da!"


Jeg fikk et Donaldblad. Ikke av mannen i rullestol som spiste to pølser i ett brød, men av fine kjæresten min som called in sick senere. Så dro jeg hjem til ham og spilte Kv@kk Attack! på PS2, men det spillet var umulig. Så Bee Movie og ventet på Tommy som kom en halvtime tidligere fordi han lengtet etter burgerne han hadde bestilt fra Peppes og sendt hjem til meg en time tidligere.

De selger mye tyggis på Narvesen.

Halv tolv fulgte han meg til bussholdeplassen fordi jeg fremdeles var skjelven etter den grufulle avsløringen om grevlingers eksistens.

Satt på bussen i stillhet og gikk av nær huset mitt. Jeg snudde meg en gang og så bussen forsvinne i det fjerne bortover den øde veien. Vårnatten lå fuktig og mild, det var vindstille og ikke en lyd på kilometers avstand. Det var kaldt, så jeg dro genseren til Tor tettere rundt meg, men jeg skulle hatt et skjerf. Jeg har fremdeles mye å lære.

TM sov hos meg fra fredag til lørdag.

Dette bildet tok TM. Han er to år gammel og en født fotograf.

3 kommentarer:

Poirot sa...

Aaawh, how sweet. :D

line aurora sa...

så fint det siste bildet av deg var! unger er de flinkeste fotografene. de treffer det de skal treffe samtidig som de gjør det fint. hihi.

jeg spydde også syttende mai. natt til attende, altså. første gang siden ungdomsskolen, gitt. føler med deg! (selv om man egentlig uansett ikke helt får med seg at man spyr)

Anonym sa...

Det var mange tyggispakker :)