mandag 19. mai 2008

Grevlingbarna


I DAG TIDLIG kunne man lese om tre grevlingunger som ble reddet ut av den totalskadde taufabrikken på Helsfyr utenfor Oslo som fremdeles brant da brannmennene Odd Arne Lande og Espen Solli bar dem ut i tryggheten.

Nå er det ikke en ukjent sak at jeg er redd for svære grevlinger, men tre tøffe grevlingbarn som satt under gulvplankene i brannruinene av den gamle fabrikken fortjener cred. Moren deres hadde stukket av, så barna hadde søkt ly under gulvet da redningsmannskapet løftet dem opp og bar dem stolte på armene sine.

I kveld kom de triste nyhetene om at Viltforvaltningen i Oslo har avlivet de små krabatene. Deres forklaring via Anders Gimse lyder:
"Vi har ikke noe opplegg for mottak eller rehabilitering for denne type dyr. I dette tilfellet var også moren forsvunnet, og da var avliving eneste alternativ."

Zoolog Torfinn Ørnen fortalte deretter NRK:
"Det er ikke vanskelig å flaske dem opp. Grevlinger blir veldig tamme når man får dem når de er små."

Igjen sitter to triste brannmenn som er svært oppgitt over håndteringen av de tre sorte tøffingene. De hadde gitt Viking redningstjeneste klar beskjed om at grevlingene ikke måtte avlives, men bare timer senere var livene deres avsluttet likevel.

Hvorfor kan ikke superhelter få være superhelter? Hvorfor finnes det folk som de hjerteløse monstrene i Viltforvaltningen? Jeg kunne tatt meg av grevlingbarna, de kunne bodd her, under senga mi.

8 kommentarer:

Vutarie sa...

jeg tenkte på deg da jeg leste om det!

Anonym sa...

:(

Pernille sa...

De kunne bodd i kjelleren min. Er masse bamser der.

Poirot sa...

Og så kunne dei ha leika med Alva.

Hilðe sa...

Stakkars! Kjipt at di gjørr sånn :(

line aurora sa...

åhh, ja, jeg ble skikkelig sinna da jeg leste at de ble avlivd. hva faen. de hadde jo klart seg helt til da, jo? idioteeeer. menneskene, altså. ikke grevlingbarna. og ikke supermennene. forresten så biter ikke grevlinger så veldig ofte, tror jeg. har iallfall aldri hørt om noen som har blitt bitt av en. så du behøver nok ikke å bekymre deg for de store "skumle". :)

kristin sa...

Hvorfor skulle du hatt dem under sengen når du kunne hatt dem i taket?

hjartesmil sa...

eg hadde ikkje fått med meg det, eg. :(